JONGERENCOACHING - OUTDOOR

#Martine Bosch Art

Bij de begeleiding van jonge mensen (tieners en twintigers) is een ‘combipakket’

mogelijk: de unieke combinatie van Reiki (2 sessies) en jongerencoaching (3 sessies) is een meerwaarde.


Naast Reiki, die energieblokkades kan helpen ‘wegruimen’ en mensen ‘bewuster’ in hun lichaam en ‘gevoel’ kan laten staan, is het coachingtraject een laagdrempelige vorm van hulpverlening op een relatief korte termijn. Hierbij vertrek ik steeds vanuit de hulpvraag van de jongere. Via verschillende methodes en technieken kan er gewerkt worden volgens de noden en het tempo van de jongere. Inzicht brengen in de kwaliteiten en talenten van de jongere en hen zo ‘in hun eigen kracht’ zetten, is hierbij een belangrijk uitgangspunt.


De keuze om bij voorkeur outdoor te werken bij het coachen van jongeren is bewust: het buiten-zijn creëert letterlijk en figuurlijk ruimte. Het voelen van de energie van de natuurelementen is een meerwaarde. De warmte en het licht van de zon, het inademen van de frisse lucht, het kijken naar een zonsondergang of naar de maan en de sterren, ... kunnen helpen om de jongere bewuster te leren kijken en voelen.

Jongerencoaching - ‘outdoor’ (het bewegen, het wandelen, het ‘spelen’ in de buitenlucht) zorgt voor een informele, ontspannen sfeer om bepaalde inzichten, methodes of technieken aan te reiken. 


Bij de ‘outdoor-coaching’ zijn stevige schoenen (die vuil mogen worden) aan te raden.