REIKI?

Reiki is een Japans woord dat bestaat uit twee kanji (karakters): Rei + Ki.
Deze samenstelling is moeilijk naar één woord te vertalen. Letterlijk zou je het als kracht van de zon of als universele levenskracht kunnen vertalen.

In Japan wordt deze energie aangeduid met de term Ki. Deze term kan vertaaldworden als energie, lucht, adem, wind, vitale adem, essentiële levensenergie, ...

Dit is vergelijkbaar met de helende kracht die men in het Hebreeuws Ruachnoemt. In islamitische landen heeft men het over Baraka, in India over Prana
en in China over Ch'i (Qi).


Bij een Reikibehandeling wordt de energie (Ki) afkomstig van het universum, het licht, de Bron (Rei) doorgegeven via de handen naar bepaalde energiepunten (chakra's) op het lichaam.


Het leggen van handen op een lichaam om pijn te verzachten doet een mens als vanzelf. Als men pijn voelt, wordt meestal als eerste een hand op de pijnlijke plek gedrukt, bv. bij hoofd- of buikpijn. Het instinct van een ouder zorgt er bv. voor dat men de handen op het voorhoofd van een ziek of koortsig kind legt. Menselijke aanraking is tegelijk het overdragen van warmte, rust, zorgzaamheid en liefde.


Reiki is een behandelingsmethode die helend en complementair werkt.
Een Reikibehandeling verstoort de conventionele geneeskunde niet, bv. wanneer mensen genoodzaakt zijn bepaalde medicatie in te nemen.


Een Reikibehandeling is een unieke ervaring.
Deze voelt voor elke mens anders, het kan:


  • Ontspanning en rust brengen
  • Fysieke en emotionele pijn verlichten
  • Energie geven
  • Levensvreugde brengen
  • Balans tussen lichaam en geest brengen
  • Het zelfbewustzijn vergroten
  • ...


Voor alle duidelijkheid en ook geldend voor alle behandelingen in mijn praktijk:

Reiki is GEEN geneeskunde.
Er wordt NOOIT een diagnose gesteld en vormt GEEN medisch advies.


Geraadpleegde bron: 'De kern van Reiki' - Diane Stein - Uitgeverij Altamira