RELAXATIEMASSAGE

Wat vooraf ging...

Na meerdere gesprekken met vrienden, collega’s kwam het woord ‘massage’ al eens ter sprake. Reiki is helemaal iets anders dan massage. Toch werd steeds vaker geopperd dat relaxatiemassage een mooie, laagdrempelige aanvulling zou kunnen zijn in mijn aanbod.

In juni 2022 volgde ik via het CVA een opleiding relaxatiemassage in Brugge. Met Stéphanie (Studio S-tétique – Brugge ) als docent kon ik het niet beter treffen. Een experte die een aantal basistechnieken aanleerde en daarnaast ook benadrukte dat je een zekere ‘eigenheid’ in de relaxatiemassage mag leggen.

Relaxatiemassage – Wat?

Relaxatiemassage is een zachte massagevorm waarbij ‘rust en ontspannen’ centraal staan. Tijdens het masseren worden de zenuwuiteinden in de huid gekalmeerd, zodat de innerlijke spanning afneemt.
Deze vorm van massage is een natuurlijk middel om de stofwisseling, de bloedsomloop en lymfenstroom te stimuleren. Ook de zuiverende functie van de huid wordt nog meer geactiveerd. Zo kunnen nadelige stoffen die het lichaam mogelijk vermoeid maken of overbelasten uitgefilterd worden. Voldoende water drinken na een massage wordt daarom sterk aanbevolen.

Relaxatiemassage – met natuurlijke oliën van Weleda

Omdat ik kwaliteit hoog in het vaandel draag, werk ik met de massage-oliën van Weleda. Ik kan me helemaal vinden in de filosofie achter deze producten : ze bestaan 100 % uit natuurlijke ingrediënten en staan voor een duurzame productie met aandacht voor mens en natuur.

Mijn Zwitserse oma gebruikte de producten van Weleda dagdagelijks. Ik ben er dus eigenlijk mee opgegroeid, omdat ik er als kind vaak verbleef tijdens vakanties.

Zo ‘past’ dit product ook helemaal bij wie ik ben en wat ik doe en eer ik tegelijkertijd mijn inspirerende grootmoeder uit Zwitserland.

Relaxatiemassage – algemene voorwaarden

Wanneer u een afspraak maakt voor een relaxatiemassage, bevestigt u hiermee ook meteen dat u in goede gezondheid verkeert en …

  • u geen ernstige rugklachten heeft
  • u niet in behandeling bent voor hart- en vaatziekten
  • u niet in behandeling bent voor lymfeklieraandoeningen
  • u koortsvrij bent
  • u geen open wonden vertoont
  • u recentelijk geen heelkundige ingreep ondergaan hebt
  • u met zekerheid niet zwanger bent (eerste drie maanden)


Indien u recentelijk een heelkundige ingreep ondergaan heeft, vraag ik uitdrukkelijk om bij de behandelende arts na te gaan of een relaxatiemassage wenselijk is.